Szukamy aplikacji, która usprawni nasze działanie. Zależy nam przede wszystkim na sprawnym załatwianiu transakcji. W tym momencie zapominamy o spotkaniach, sprawach do załatwienia. Nawał pracy, ale nie jestem w stanie stworzyć kolejnego etatu. Pomysły/propozycje?
A nie masz żadnego oprogramowania, którym to byście ogarniali? Akurat to jest jak dla mnie absolutną podstawą...
Jak to wszystko się odbywa? Notatki na kartkach?
Może nie na kartkach, chociaż również. Dużo zapisujemy w plikach na komputerze. Plikach różnego typu. Ale generalnie w tym wszystkim panuje ogromny bałagan, a zależy nam po prostu na porządku, którego nie możemy zorganizować. Wiadomo, że porządek to podstawa przy takich działalnościach. Zdarza się zapominać o poważnych sprawach.
W sieci masz do pobrania Berberis Minima, system CRM - powinno to wam trochę ułatwić. Zarządzanie klientami, operacjami, transakcjami i nie tylko. A sugeruję dokładnie ten program z takiej przyczyny, że po prostu w stosunku do innych przez nas testowanych miał najwięcej możliwości. W tej wersji masz również zarządzanie tematami marketinowymi - ale to sobie już sam potestuj.
A napiszesz coś więcej? O tych dodatkowych funkcjach? Przede wszystkim pod względem ich przydatności i wykorzystania? Widzę tutaj korespondencję seryjną w opisach, ale to dopiero w wersji ERP zgadza się?
Wszystko o funkcjach - http://bms.krakow.pl/erp-berberis/szcze ... onalnosci/ Masz pytania to już do producenta. Powinni Ci podać konkrety. Zresztą u nich programy, wersje aplikacji dobiera się właśnie na podstawie rozmowy, sprawdzenia potrzeb. Może zacznij od testowania, a później nich Ci ustalą czego potrzebujesz.
A napiszesz mi chociaż o ich systemach mailowych? Mam na myśli dokładnie ten ich program, klient poczty + system rozsyłania maili. Chciałbym dużo więcej wyciągnąć z internetu, ale jak dotąd wszelkie mailingi wychodzą strasznie słabo. Nie wiem czy to kwestia bazy adresowej, ale coś jest nie tak.
Obsługują duże bazy, wiadomości dochodzą, masz możliwość korzystania z systemu, który monitoruje w jakim procecie te wiadomości są faktycznie otwierane. Trudno tak w jednej wiadomości wszystko opisać. Najlepiej zacznij testowanie aplikacji, albo po prostu kontaktuj się z przedstawicielami producenta - powinni Ci dokładnie opisać zasady działania systemu.
Pobrane i zainstalowane. Jeśli warto zwrócić szczególną uwagę na konkretną funkcjonalność, to dajcie proszę konkretne info. Chciałbym oczywiście z tego wyciągnąć maksymalnie wiele.