Wymiana doświadczeń, wzory dokumentów, sposoby prowadzenia biura nieruchomości, informacje bieżące, archiwizacja dokumentów, licencje, opisy programów do obsługi biur nieruchomości. Forum dostępne tylko dla użytkowników zarejestrowanych.
[quote:c0e7a054e6="renata123;4591"]mam pytanie dotyczące odebrania licencji zawodowej ,czy to musi być osobiście czy np.można otrzymać ją pocztą[/quote:c0e7a054e6]
Możemy odebrać osobiście, możemy ewentualnie upoważnić kogoś do odbioru (koniecznie notarialnie !!!) - z tego co wiem to chyba jedyne możliwe rozwiązania.
A tak z innej beczki, to Pani pośrednik, na litość..... w chwilach wolnych od paragrafów warto podszkolić ortografię... (odbiór - ó zamknięte)
Dzwoniłem do Pań z sekretariatu Departamentu Regulacji Rynku Nieruchomości w tej sprawie, wygląda że oszczdzają na znaczkach pocztowych, zasadniczo nie wysyłają pocztą, trzeba odebrać osobiście lub upoważnić notarialnie osobę do odbioru. Tylko w bardzo szczególnych wypadkach wysyłają pocztą. Nie obchodzi nikogo, że dla nas to jest spory koszt wyjazdu po odbiór licencji. Tak więc czeka nas wycieczka do stolicy.
Pozdrawiam, Tadeusz
na szczęście ja jestem w ciąży i otrzymam ją pocztą ))..... to dobrze, bo już się tam przykurzyła...
a tak przy okazji - dziennik szkoleń dostanę za pośrednictwem regionalnego stowarzyszenia????
żadanie pełnomocnitwa notarialnie poświdczonego jest bezprawne, po prostu tak sobie wymysliły panie w ministerstwie. Wszystkie działania administracji muszą być oparte na prawie, jesli na obywatela nakłada sie obowiązek np. co do formy pełnomocnictwa, to musi byc podstawa prawna. W praktyce jednak pani mówi, że ma byc pełnomocnictwo i tyle, będzie sie ktos procesowała z ministerstwem? Dlatego metoda pewnych faktów dokonanych jest najlepsza, bo obywatel i tak sie dostosuje.
Nie mowiac w ogole juz o sposobie przekazania swiadectwa. Pani schodzi na dol do recepcji i przez bramke podaje dokumenty podpisuje sie tylko ze swiadectwo zostalo odebrane pod kwiatkiem co stoi na ladzie na recepcji. Malo komfortowo. Wedlug mnie to SKANDAL