Wymiana doświadczeń, wzory dokumentów, sposoby prowadzenia biura nieruchomości, informacje bieżące, archiwizacja dokumentów, licencje, opisy programów do obsługi biur nieruchomości. Forum dostępne tylko dla użytkowników zarejestrowanych.
Czy ktoś może się orientuje co dzieje się z moim ubezpieczeniem, kiedy zmieniam pracodawcę? Jestem zatrudniona na umowę o pracę i zostałam ubezpieczona przez mojego pracodawcę. Ja jako pośrednik i dodatkowo firma. Co w przypadku zmiany firmy i nowej umowy o pracę?
Każdy pośrednik wykonujący czynności pośrednictwa musi być ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej zgodnie z art. 181 ust 3 ustawy o gospodarce nieruchomościami oraz Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 21 września 2004 r. w sprawie obowiązkowego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej pośrednika w obrocie nieruchomościami. Jeżeli takie ubezpieczenie zostało zawarte na określony czas to istnieje ono nadal nawet gdy zmienia się pracę.